Legea Duminicală bate la ușa Americii

Am gasit pe site-ul oficial al lui Obama un articol scris de un anume Michael Pearce, care pledează pentru adoptarea Legii Duminicale ca o soluție la criză. Acest articol are destule comentarii și vă îndemn să citiți reacțiile oamenilor. Articolul este în engleză (îl găsiți aici).

Am tradus prima parte a acestui articol care este extrem de interesantă. Iat-o:

În ultimii 100 de ani au avut loc multe schimbări. Nu numai că am văzut activitatea gangsterilor crescând împreună cu crime dar am avut și mult consum de energie. O altă schimbare pe care am observat-o este ”Legea Duminicala” pe teritoriul Statelor Unite.

Originar, Legea Duminicală a fost instituită pentru a fi siguri că oamenii nu vor fi obligați să aleagă între muncă și biserică. Adesea nobilimea a folosit ispita banului în defavoare religiei pentru a-i ține la muncă pe capii familiilor crescându-și astfel veniturile. Aceasta a fost nedrept pentru cei care aveau nevoie de bani și se temeau că-și vor pierde singura sursă de venit din care trăiau, iar fără această lege care să interzică oamenilor să muncească, oamenii vor fi mai împovărați.

Trebuie să ne întrebăm care vor fi beneficiile.
1. În primul rând, dacă afacerile vor fi închise duminica, copii tăi nu vor avea unde să meargă să se distreze.
2. Părinții vor avea în sfârșit o zi pe săptămână pe care să o petreacă cu familia și prietenii fără a îndeplinii sarcini de serviciu.
3. Consumul de combustibil va scădea.
4. Mai puține crime (atâta timp cât părinții sunt acasă duminica pot fii cu ochii pe ei).
5. Mai puțini cerșetori pe stradă (atâta timp cât nu sunt oameni de la care să cerșească).
6. Mai puține intervenții ale poliției (oamenii ar putea folosii apelul de urgență și astfel agenții ar avea mai mult timp pentru familie).
7. Vecinii vor avea timp să se cunoască mai bine. Cât de bine îți cunoști vecinii acum ? Ați avut vre-un grătar împreună, până acum ? Chiar acum, aș putea ghicii că mulți dintre oamenii care sunt la grătar au părtășie cu intelectualii și șefii lor nebăgând în seamă vecinătatea.

Așa că ar trebui să luăm în considerare adoptarea unei Legi Duminicale. Nu ca să oprească oamenii de la a mai lucra ci pentru a da libertatea celor care n-au de ales. Îți imaginezi că taxa dolarului va fi salvată ?

Problema este că eu nu cred că această taxă va fi acceptată de Washington D.C. și de statele care percep impozitul pe venit. Acesta este adevăratul motiv pentru care problema Legii Duminicală a fost ridicată. Oamenii ar putea fi forțați să lucreze mai multe zile, unii lucrători part-time fără asigurări.

Ce părere ai ? Aștept reacții și reacțiuni…

Alex Badea

Blogger din pasiune, jurnalist cu rațiune, teolog prin formațiune. Pasionat de IT&C și Social Media. Follow-ește-mă pe Twitter, Facebook sau

S-ar putea să-ți placă și...

86 comentarii

 1. DUMNEZEU A ALES O SINGURA ZI,IAR ACEASTA ESTE ZIUA DE SHABAT(SAMBATA)!!IN REST SE POATE FACE ORICE,DAR ESTE FACUT DE MANA OMENEASCA!!

 2. klaudiu says:

  De asteptat…oricum daca stam sa ne gandim mai bine , orice ne ia prin surprindere, desi ar fi trebuit sa stim! nu mai e mult , asta e clar!

 3. Untesu Albert says:

  Eu cred ca este o veste buna! Trebuie sa ne pregatim mult mai mult pentru revenirea lui Dumnezeu… Asa e scris de mult in Biblie…

 4. RUSU BIANCA says:

  DA…ACEST LUCRU NE ARATA FAPTUL CA NU MAI E MULT SI DOMNUL VINE…DE ACEEA TREBUIE SA NE PREGATIM SI SA FIM GATA.

 5. Ana says:

  Cu totii vedem ceea ce se intampla…Dar oare cati dintre noi constientizam cu adevarat? Este nevoie de o trezire grabnica, deoarece evenimentele s-ar putea sa ne-o ia inainte!! Dumnezeu sa ne dea intelepciune sa vedem lucrurile clar!!

 6. anonimu says:

  ISUS VINE !!!!

 7. Laurentiu says:

  Trebuie sa ma las de pacate, si sa ma indrept catre DOMNUL NOSTRU sa ma las de viciile proaste care le am – fumat mai ales ca stiu si presimt ca venirea e aproape

 8. ina says:

  Citand-o pe Ana, chiar ma gandeam concluzionand cati dintre noi realizam unde stam… Domnul vine, e chiar lausi iar daca acujm nu ne trezim, maine va fi PREA TARZIU!

 9. Iasinovschi Filaret says:

  pentru noi vestea aceasta, trebuie sa ne bucuram si sa ne pregatim inimile pt a primi mai mult in viata noastra pe Isus si sa ne pregatim bagajele, pentru ca noi peacest pamant suntem doar niste calatori.Pimiti-L pe Isus azi in viata voastra pentru ca el va veni curand!!!!

 10. poate suntem putin framantati nestiind cum o sa fie exact in acel timp cand o sa se impuna o alta zi de inchinare inaintea lui Dumnezeu decat ziua pe care El a lasat-o,ziua a saptea.insa un lucru este foarte clar DOMNUL ISUS ESTE GATA SA VINA fapt pentru care trebuie sa luam foarte inserios viata noastra si sa ne pregatim de acest mare eveniment ,INTALNIREA CU DOMNUL ISUS

 11. Simon Csaba Istvan says:

  Ma bucur ca vad semnele care se inplinesc de zi ce trece!!Domnul vine curand!!Fiti gata!!

 12. nox says:

  da, Duhul Sfant inca mai insista la inimile noastre impartite ,o jumatate cu lumea si cu pacerile si cealalta cu Dumnezeu-adica.Ceea ce ne impinge spre Dumnezeu nu este sinceritatea sau credinta, ci frica de PEDEAPSA. Daca credem ca vom insela pe Dumnezeu atunci suntem pierduti, uitati totul si mai bne da deveniti RECI DECAT CALDICEI…..OOOOO !!!!!!! DACA AI FI RECE SAU IN CLOCOT,DAR FIINDCA ESTI CALDICEL,…..FACI GREATA SI LUI DUMNEZEU,UN DUMNEZEU CARE A MURIT PENTRU TINE….dar daca aude cineva glasul Meu, voi intra la el ,voi cina cu el , si el cu MINE. mai mult de atat ce mai vrem????? cumparati aur curatit prin foc si doftorie pentru ochi- Duhul Sfant. Daca auzi chemarea ,raspunde acum MANTUITORULUI tau, fa pace. POATE PENTRU TINE SA FIE ULTIMA STRIGARE, DE ACEEA NU INTARZIA, RASPUNDE ACUM MESAJULUI DE DRAGOSTE AL DOMNULUI ISUS. Harul si pacea Domnului sa fie cu noi cu toti!!! amin

 13. ximena says:

  CE SA ZIC ESTE FOARTE CLAR SI LOGIC!DACA STAM SA ANALIZAM BINE!
  DUMINICA=ZIUA SOARELUI:IN LATINA(DIES SOLIES) IN ENGLEZA(SUN-DAY):
  DUMNEZEU SPUNE IN A DOUA PORUNCA DIN CELE ZECE SA NU NE INCHINAM IDOLILOR,NICI SOARELUI,NICI LUNII SICI STELELOR NICI PAMANTULUI!
  ZIUA DE SABAT ESTE SAMBATA!IN DICTIONAR DACA CAUTAM CE ESTE SABAT=SAMBATA!IAR DUMINICA ESTE PRIMA ZI A SAPTAMANII!SI SAMBATA ESTE A SAPTEA ZI DE ODIHNA DE CARE NE VORBESTE SI NE PORUNCESTE DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU!DOMNUL SA FIE CU NOI TOTI!IISUS VINE IN CURAND!

 14. Alexandru_ortodox says:

  duminica e ziua soarelui, iar sambata e ziua lunii? :)) Numai prostii scoti, adica cine sarbatoreste duminica, se inchina soarelui? Vai si-amar de cultura voastra!

 15. Alex Badea says:

  @Alexandru_ortodox, sabatul cu siguranta nu e ziua lunii dar duminica este cu siguranta (dovedit istoric) ca este ziua soarelui. In ziua de duminica era venerat zeul soarel la romani iar mai tarziu cand Constantin cel Mare a împăcat crestinismul cu păgânismul a luat ziua de inchinare de la păgâni, a luat crăciunul (25 decembrie) ca fiind ziua de nastere a lui Isus cand de fapt la romani era ziua nasterii zeului soare. ;)

  Ar trebui sa te documentezi inainte de a insulta ;)

 16. Alexandru_ortodox says:

  La romani a fost ziua soarelui, dar noi suntem crestini. Ca Hristos s-a nascut in 25 decembrie la fel ca si nasterea zeului soare este o coincidenta. Intreaba tu un crestin ca se sarbatoreste duminica: ziua soarelui sau ziua de odihna si Invierea lui Hristos?

 17. Alex Badea says:

  @Alexandru, tu ai face bine să citesti putina istorie ca să vezi. Eu nu zic ca un crestin serbează duminica pt ca este ziua soarelui. El, bineinteles crede ca este ziua invierii Domnului. Dar daca acel crestin ar citi istorie ar vedea ca schimbarea zilei de odihna a avut loc sub constantin si este un fapt istoric.

  Te rog să citesti cu atentie cele scrie in articol pt că ai toată documentatia in el.

 18. Alexandru_ortodox says:

  pai duminica a avut loc Invierea! Eu n-am nimic cu voi si va respect religia, dar ma doare cand spuneti anumite lucrui legate de ziua de odihna si ca nu cinstiti Invierea Domnului, fara de care noi nu am mai fi avut nici un rost pe pamant. Religia ortodoxa este de 2000 de ani, in schimb celelalte religii sunt create nu foarte demult. Credinciosii ortodocsi nu sarbatoresc zi de odihna duminica doar pt imparatul Constantin. Imi pare rau ca voi ati ramas doar la vechiul testament, deoarece noul este care implineste.

 19. alin says:

  Nu cred asa ceva. Multe lucruri sau mai scris in legatura cu legea Duminicala. Daca stai sa citesti ce scrie acolo vezi ca este o contradictie f mare intre supunte,si acum daca se da legea acee ce o sa se faca,o sa stea toata lumea in casa si o sa se uite la tv si o sa isi cunsoca vecini?hai sa fim seriosi. DE CE NE TEMEM asa de mult de legea asta?stim ca o sa se intample,am citit multe articole pe tema asta,multe sunt ca sa sperie lumea,cine se sperie stie de ce se sperie.

 20. ciprian says:

  Domnul vine curind pregatiti-va fratilor

 21. estera says:

  sa va spun si eu parerea mea..de fapt.. este ceea ce am citi eu in Biblie…
  in ce zi a inviat Isus Hristos?… in ziua intai a saptamanii (Luca 24.1 ).
  Si ce scrie in porunca a patra?… sa pastrati ziua Invierii?… nu! scrie asa : “Ziiua a saptea este ziua de odihna inchinata Domnului, Dumnezeului tau” (Exodul 20:10).
  Deci daca ziua intai a saptamanii este duminica..pt ca duminica spuneti ca a inviat Isus..
  atunci care este a saptea zi pe care Domnul ne cere sa o tinem?…
  este foarte simplu.
  cereti intelepciune de la Domnul pt a putea intelege Biblia..

 22. el says:

  Este interesant ca toate zilele trebe tinute numai ce azis Isus asta nu,si este o greseala ca crestini au ramas cu vechiul testament sabatul este scris clar si an noul testament,numai oameni ce zic ascultam ce zice preotul,dar nici nu stiu de fapt ce sarbatoresc de multe ori.Dumnezeu a cerut sa tinem o zi si an aceasta zi sa nu lucram nimic,aceasta zi este de la crearea pamantului si pana acum sabatul ziua a saptea,si nu duminica prima zi a saptamani,multi suntem anca an antuneric de asta ar trebui sa studiem mai atent si cu mai mult interes scriptura sa veem ce ne spune Domnul Isus prin cuvantul sau si nu ce ne spun oameni din anprejurul nostru….Domnul sa ne ajute sa gasim calea care ne duce la el………amin………….

 23. gill8513 says:

  problema este ca noi avem si vechiul testament si noul testament.in biblie scrie ca Dumnezeu nu este schimbator.de ce crezi ca ar schimba vechiul testament in care spune clar ca Dumnezeu a sfintit ziua a saptea si nici o alta zi?daca te intrebi de unde stim ca sambata este ziua a saptea,in noul testament,la inviere,spune clar ca in ziua intai a saptamanii a inviat si dupa cum ai spus si tu,a inviat duminica.crezi ca ceea ce scrie in Biblie este adevarat?ai citit biblia?

 24. ady says:

  Eu sunt crescut in familie de adventisti….dar odata ce am crescut…m-am cam lasat influentat de anumite exemple negative din biserica. Asta-s eu…. usor influentabil. Stiu ca ar fi timpul sa renunt la stilul meu de viata, care a cam luat-o razna…dar nu pot. rugati-va pt mine sa-mi revin pana nu e prea tarziu. Sunt constient ca se apropie venirea Domnului, semne au fost sunt si vor mai fi, dar s-ar putea ca odata cu darea decretului sa se inchida harul pentru mine, si voi fi pierdut. Simnt nevoia de o schimbare dar drumul pe care l-am luat in brate pare dificil de intors. Studiez jurnalismul si la scoala ni se spun fel de fel de lucruri care ma indeparteaza pe zi ce trece de Dumnezeu. Uneori simt imboldul de intoarcere dar cel rau nu ma lasa punandu-mi in cale fel de fel de ispite. Aceste lucruri sunt zise si de Ellen White cu mult timp inainte. Dumnezeu sa ma ajute sa ma intorc caci doar El poate dar nu ii prea dau eu aceasta sansa. Isus Revine, pacat ca vor fi putini cei alesi…si eu nu voi putea face parte dintre ei.

  • Bel_olimpia says:

   Ma rog pentru tine. Bunul Dum nezeu sa-ti dea intelepciune si sa iti lasi viata calauzita de Duhul Sau cel Sfant, spre salvarea ta! Cat priveste studiile, nu stii ca la Cernica este si sectie de jurnalism? De ce nu incerci un transfer?

 25. bgeyes says:

  ceea ce citim aici poate si trist si inbucurator. in primul rand acel articol a fost scris de unul dintre oamenii lui obama (probabil-lucru neprobat) cu mult inainte ca acesta sa fie ales. poate era si el vreun idealist sau vreunul care vroia sa isi faca o imagine. ceea ce este clar insa este ca nici nu se poate vorbi la nivel practic de adoptarea unei astfel de legi fiindca aceasta ar contraveni extrem de multor legi cu privire la libertatea omului de a allege. ar trebui sa avem parte de niste incidente majore si grave astfel incat o astfel de lege sa fie impusa. in al doilea rand putem spune ca intr-adevar se tinde spre o astfel de miscare dar atata vreme cat lumea inca poate vorbi liber si are dreptul la replica nu se va putea initia o astfel de lege, pentru ca nu doar cei care vor fii afectati de ea se vor rascula dar vor fii si altii care vor simti ca drepturile lor sunt incalcate.

 26. ady says:

  Nu are rost sa ne certam pe acest subiect….Alexandru si Alex….in aceste momente nu isi au rost conflictele ci…ar fi foarte bine sa studiem individual cei ce nu au facut-o pana acum…iar cei ce au facut-o deja sa punem in practica desi e greu. Un singur lucru iti zic Alex…ortodox inseamna drept, dupa biblie, tocmai de aceea iti zic prietenos, fara scopuri ascunse, incearca sa intelegi apocalipsa si nu numai. Intreaga biblie este insuflata de Dumnezeu. Legile ceremoniale dn VT s-au desfintat, adica legile lui Moise, dar asta nu inseamna ca s-au desfintat si cele morale, adica cele 10 porunci gasite in Exod20 in VT si sunt scrise de Degetul Lui Dumnezeu pe table de piatra. Tu ai crede Intr-Un Dumnezeu care Isi schimba legile cele de la creatiune?. Ajuta-Mă Doamne să și practic ceea ce stiu, e greu dar schimba-Mă Tu.

 27. bgeyes says:

  si inca ceva. traducerea aceasta nu poate fii luata ca proba

 28. Miha says:

  pt Alexandru_ortodox
  Constantin cel Mare, in anu 321 a dat legea dominicala, adica toti sa tina ziua soarelui, adica duminica.In limba engleza duminica este Sunday – sun=soare – day=zi, adica ziua soarelui.Se inchinau in ziua soarelui (Dies Solis,Sunday)
  In anul 325, episcolul Silvestru al Romei a schimbat denumirea primei zile a saptamani, intituland-o ziua Domnului(cartea ”Historia Eclesiastica pag.739).
  Biserica ne porunceste sa pazim Duminica in locul sabatului.Ziua de Sabat si Duminica nu este una si aceeiasi.Traditia se afla mai presus de Scriptura,din punct de vedere al bisericii Catolice sau Ortodoxa.Biserica Catolica si Ortodoxa calca una din porunci, de a sfinti sabatul.

 29. petrehuși pavel says:

  “Marturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta ca,dacã va adauga cineva la la ele,Dumnezeu îi va adauga urgiile scrise in cartea aceasta. Si dacã scoate cineva din cuvintele cartii acestei proorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui dela pomul vietii si din cetatea sfanta, scrise in cartea aceasta.”(Apoc.22.18-19)……pt.o mai buna aprofundare a legilor anteriuare… Deut.4.2;12.32. Prov.30.6. Exod 32.33. Ps.69.28. Cap3.5;13.8+cap.21.2…. Ca prin urmare atat vechiul , cat si noul testament, sunt proorociile Lui Dumnezeu, pecetluite ” Eu unul, sunt fara nici-o autoritate , fie ea cat de slaba, de a schimba ” Legea cea Veșnica” . …. “Cel ce adevereste aceste lucruri, zice:”Da, Eu vin curand.”. Amin ! Vino, Doamne Isuse !

 30. eugen says:

  Mai Alexandru_ortodox

  Ia intreabate tu cine s-ar fi bucurat cel mai mult de invierea lui Isus si cine ar fi celebrat invierea Lui cu o mai mare bucurie decit ucenicii lui Isus.
  Te-ai intrebat vrodata dece Isus niciodata nu sa intilnit cu ucenicii Lui DUPA invierea Lui?.
  Incearca sa mergi cu imagintia cit mai adinc in biblie ca sa intelegi cam cum s-au intimplat lucrurile in acea DUMINICA dimineata cind Isus a inviat. El invieaza prin puterea sa Dumnezeiasca la chemarea Tatalui trimisa prin Gabriel care vine sa-i spuna ca Tatal Lui il cheama si scurt timp dupa aceia apare Maria la mormint.. vede mormintul gol.. Isus i se arata.. la inceput nu iL recunoaste, dar cit ce la recunoscut sa sara in bratele Lui de bucurie ca sa-L imbratiseze. El o tine la distanta si ii spune NU MA ATINGE CA INCA NU M-AM SUIT LA TATAL. Dar ii spune sa mearga sa le spuna si ucenicilor despre bucuria invierii Lui. Si deja in acea duminica dimineata ucenicii Lui afla ca Isus speranta lor traieste din nou (dupa cum de fapt El le-a tot spus ca El va invia, dar ei nici nu vroiau sa auda de moartea Lui). Am incercat sa-ti reamintesc un pic cele intimplate ca sa te pot ajuta sa vezi CIT DE MARE A FOST PENTRU EI BUCURIA INVIERII LUI.
  Si cu toate astea.. ce le face Isus?. Nu numai ca nu meege la ei imediat ce a inviat.. dar mai sta si ascuns pe undeva de unu singur. Desi ca sa mearga pina la ei si sa SARBATOREASCA INVIEREA, Lui i-ar fi trebuit NUMAI O SECUNDA. Ca dupa inviere EL a avut din nou dreptul sa i-si refoloseasca ceailalta natura a lui dumnezeiasca si putea fi intro secunda unde vroia. Cind a aparut in camera ucenicilor usile erau inchise dar pentru EL usile si zidurile au fost ca un abur ca EL era Dumnezeul cel care a luat TRUP DE OM de dragul nostru si ca sa dovedeasca ca omul POATE tine Legea lui Dumnezeu.
  Si acum pentru ca ti-am spus, chiar daca nu te-ai intrebat niciodata DECE Isus nu a celebrat cu ei desi putea ajunge la ei intro secunda DAR a preferat mai bine sa stea ascuns pe undeva de unu singur (desi cu siguranta ca nu mai putea de dorul lor si de nerabdarea sa lie se arate si lor). EL se arata numai Mariei ca si cum ar vrea sa ne zica UITEMA..,va dovedesc ca am inviat duminica dimineata DAR O SA VEDETI CA NO SA MA INTILNESC CU VOI AZI SA SARBATORESC INVIEREA MEA (cu ucenicii Mei) SI NICI INTRO DUMINICA CIT OI MAI STA PE PAMINT NO SA FIU CU VOI.. “NUMAI CA SA NU DAU NICI MACAR UN SINGUR MOTIV CA CINEVA SA FOLOSEASCA INVIEREA MEA CA MOTIV DE A SCHIMBA SABATUL MEU.SI SA ZICA CA IN CINSTEA INVIERII MELE AR FI NEVOIE DE A TRANSFERA SABATUL DELA ZIUA A SAPTEA(simbata) SPRE ZIUA A INTIIA (duminica), Isus a stiut ca peste ani oamenii vor schimba adevaratul sabat si pentru ca nu vor putea gasi alta motivatie biblica care sa le sustina schimbarea ei vor folosi INVIEREA LUI ca singura motivatie. Cor spune ca INVIEREA LUI E CEA MAI IMPORTANTA. Desi nuci daca ar cunoaste scripturile si PUTEREA lui Dumnezeu ar vedea ca INVIEREA era (cum sar zice) floare la ureche pentru Dumnezeu. Daca Isus ca OM a putut sa faca citeva invieri REALE ce ar fi fost pentru Dumnezeu Tatal sa iL invieze pe Isus. Dumnezeu Tatal nici nu a avut nevoie sa se mai deplaseze pina la mormintul lui Isus ca sa iL invieze ci doar a trimis pe Gabriel si ia zis spunei sa se scoale ca am alta misiune cu EL (misiunea de a se arata mai intii ca sa fie clar ca a inviat si apoi SA SE ASCUNDA PE UNDEVA DE UNU SINGUR CA SA DEMONSTREZE CA NUI TREBUIE SARBATORITA INVIEREA LUI SI NICI NU VA FI DATA NIMANUI VREO MOTIVATIE DE A FOLOSI INVIEREA CA MOTIVATIE PENTRU A TRANSFERA SABATUL BIBLIC. Dar inca ceva la care ar trebui sa te gindesti: DECE LA CRUCE A VENIT TATAL CU TOTI INGERII LUI CA SA NU SCAPE EVENIMNTUL CEL MAI DUREROS (dar si-a ascuns Fata Lui in norii intunecati ca i-ar fi nimiciti aratarea Lui din spatele crucii).DAR LA INVIERE NU LE DA VOIE NICI MACAR INGERILOR SA VINA SA SARBATOREASCA INVIERA LUI CI DOAR TRIMITE CU PORUNCA DOAR PE UN SINGUR INGER (ca sa nu se scoata vre-o ideie ca cum ca ar fi venit mai multi ingeri si ar fi SARBATORIT INVIEREA LUI). Oare ce bucurie mai mare ar fi fost pentru ingeri SA VINA SA SARBATOREASCA INVIEREA CELUI PE CARE L-AU IUBIT MAI MULT DECIT VIETILE LOR.. DUMNEZEU A FACUT TOT POSIBILUL SA NU SE SERBATOREASCA INVIEREA SI SA NU SE TRANSFERE SABATUL SI FERICE VA FI DE TINE DACA VEI FACE CA DUMNEZEU SI NU CA IMPOTRIIVITORUL LUI (satana). SI MAI GINDESTE INCA LA CEVA: Satana nui asa de prost sa se straduiasca cu anii sa schimbe ceva care nui asa de important. Satana sa luptat sute de ani sa desfinteze sabatul Biblic ptr ca el stie ca Sabatul este CEA MAI IMPORTANTA PORUNCA. Si este cea mai importanta pentru ca e vorba de O ZI DE INTILNIRE CU CREATORUL..O ZI CARE E UN SEMN VESNIC CA SA SE CUNOASCA CARE SINT COPII LUI. Exodul 31:17 Aceasta va fi între Mine şi copiii lui Israel un semn veşnic; căci în şase zile a făcut Domnul cerurile şi pământul, iar în ziua a şaptea S-a odihnit şi a răsuflat.”
  Si ce ar fi o relatie fara ACEASTA zi de intilnire ?. Iale indragostitilor singura lor zi de intilnire si le.ai distrus relatia. Iar daca in cuvintul lui Dumnezeu ti-a zis ca a saptea zi .vine sa te intilneasca, atunci tu degeaba mai vi in ziua a intiia ca EL e deja plecat (si i-ti va zice odata DISPARI ca niciodata nu te-am cunscut.. cum sa te cunosc daca de cite ori am venit in ziua de intilnire fixata de Mine dela inceput, tu niciodata nu ai fost cu copii Mei ca sa te vad) DAR DACA respectai Legea Mea, atunci vedea ca pina si in mijlocul Legii Mele ti-am spus ca vreau sa ma intilnesc cu tine in fiecare a saptea zi. Dar tu ai tinut neaparat sa sarbatoresti INVIEREA Mea pe care nu numai ca EU nu am sarbatorit-o dar Fiul Meu a stat pina si ascuns de ucenicii Lui ca sa no sarbatoreasca. Iar cit despre ucenicii lui Isus vezi bine in Biblie ca au continuat sa sarbatoreasca NUMAI simbata si niciodata duminca.
  Dar cum so sarbatoreasca daca numai la sute de ani au inceput crestinii romanizati sa sarbatoreasca duminica.
  Dar ca sa nu te tin prea mult i-ti mai pun inca o intrebare cit mai scurta si mai concentrata in legatura cu Matei 24:20.
  Oricine stie ca Isus a fost cel mai mare PROFET (dupa cum a spus si Moise).
  In Matei 24 vezi ca ucenicii Lui iL intreaba CIND si CUM va fi revenirea Lui. La care Isus le spune ca distrugerea Ierusalimului va fi la fel precum si revenirea Lui.
  Si culmea ca Isus NU UITA sa le spuna ca odata, cindva (nu le spune exact cind-desi EL stia ca va fi la 40de ani dupa inaltarea Lui la ceruri) dar NU UITA sa le spuna sa se roage pentru sabatul acela sa nu fie pingarit (calcat). SINT SIGUR CA NU TE-AI INTREBAT NICIODATA cum se face ca in religia ta sabatul (poruncile) SA DESFINTAT DELA LA CRUCE DAR ISUS LE DA PORUNCA UCENICILOR LUI (in Matei 24:20) SA SE ROAGE CHIAR SI PENTRU SABATUL ACELA (despre care Isus stia ca va fi doar peste 40 de ani). Nu ti se pare ceva aiurea in religia ta?. Adica Isus le da porunca sa se roage chiar si pentru UN SABAT care va fi peste 40 de ani DUPA cruce iar religia ta spune ca sabatul sa desfintat la cruce. Nu te intrebi DECE religia ta ignora porunca asta a lui Isus?..Isus nu le spune cind va va fi sabatul acela.. nu le spune RUGATIVA dar incepeti sa va rugati cam peste 39 de ani ca in anul 40 va fi sabatul acela cind va trebui sa fugiti ca Ierusalimul va fi distrus complect. Nu le-a spus de cind sa inceapa sa se roage pentru sabatul acela, asa ca deja din ziua aceia ei trebuia sa se roage si iar sa se roage, zilnic.. timp de 40 de ani s-au tot rugat DUPA CRUCIIFICAR S-AU TOT RUGAT PENTRU UN SABAT..iar TU vi si spui o narozie cit tine de mare CA SABATUL SA DESFINTAT LA CRUCE..
  Dar nu ti-a spus Isus destul de clar ca atita vreme cit vei vedea cerurile deasupra capului tau si pamintul sub picioarele tale NICI MACAR O IOTA NU SE VA SCHIMBA DIN LEGEA LUI DUMNEZEU. Si uite ca tu inca mai vezi pamintul sub picioare.. vezi si legea NESCHIMBATA la cei care au SEMNUL VESNIC ca SINT copii lui Dumnezeu.. DAR i-ti tot cauti tot felul de noduri in papura ca sa te vezi petrecindu-ti vesnicia cu cel care a schimbat sabatul si Legea lui Dumnezeu…
  TREZESTE-TE OMULE si inceteaza sa mai crezi narozii ca astea cum ca Dumnezeu ar fi spus undeva sa se schimbe ce e cel mai important in Biblie. Trebie sa fi complect necunoscator al Bibliei sa poti crede asa narozii. Adica Dumezeu i-si penalizeza poporul, ii trimite atitea sute de ani in robie NUMAI din cauza ca au calcat sabatele Domnului si cite alte penalizari.. iar acum dupa toate astea sa-L vezi pe Dumnezeu ca cedeaza in batalia cu satana si si ii zice satanei. OK satano, vad ca de sute de ani te tot lupti sa i-mi schimbi sabatul.. gata. satano,. m-am saturat.. ma dau batut ca esti mai tare ca Mine.. i-ti dau voie sa-mi schimbi sabatul..sa-l inlocuiesti cu ziua inchinata zeului soarelui..
  Dar cum ai putea sa-ti inchipui o asa mare nebunie ar putea exista la Dumnezeu?.
  Daca voi a-ti luato razna sa nu va inchipuiti ca ve-ti avea vreodata “STA SCRIS” ca fundament al naroziei voastre…Tot ce va mai are Dumnezeu sa va mai spuna este ce a mai spus si in vechime si prin profetul Isaia 8:20 La lege şi la mărturie!” Căci dacă nu vor vorbi aşa, nu vor mai răsări zorile pentru poporul acesta. .

 31. eugen says:

  Alexandru_ortodox
  Am uitat sa-ti spun ca intruparea lui Dumnezeu in trup de om a Celui care a fost Dumnezeu fara inceput de timp a fost mult mai importanta si mai complicata decit invierea lui Isaia 9:6 (Romanian)
  6Căci un Copil ni s’a născut, un Fiu ni s’a dat, şi domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ,,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn al păcii.

  Isaia 43:10,Voi sînteţi martorii Mei-,zice Domnul, -voi şi Robul Meu pe care L-am ales, ca să ştiţi, ca să Mă credeţi şi să înţelegeţi că Eu sînt: INAINTE de Mine n’a fost făcut niciun Dumnezeu, şi DUPA Mine nu va fi,

  Versetul asta ne spune ca Isus a existat ca Dumnezeu deodata cu DumnezeuTatal.si Duhul Sfint.
  Versetul asta nu ne da voie sa spunem ca Isus ar fi existat DUPA Dumnezeu Tatal.
  Invierea lui Isus nu a fost o minune ,mai mare decit intruparea Sa..

  Evrei 1:5 Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: ,,Tu eşti Fiul Meu; astăzi Te-am născut?“ Şi iarăş: ,,Eu Îi VOI FI Tată, şi El Îmi VA FI Fiu?“
  Cuvintul VOI FI si VEI FI ne arata clar ca dela un anumit punct (timp) unul dintre Dumnezei a decis sai fie Tata celuilalt Dumnezeu. Iar cel care VA FI Fiu sa fie NASCUT din femeie (de fapt reincarnat ca sa ia trup de om) dar asta numai pentru planul de mintuire..

  Daca Isus fiind OM ca noi a facut invieri, atunci dece ar fi fost greu pentru Tatal Lui saL invieze?.
  Si daca ar fi important de sarbatorit atunci MOARTEA Lui pe cruce ar fi cea mai importanta ca prin MOARTEA LUI sintem salvati. Biblia spune clar ca fara singe nu exista iertare de pacate. Dar numai MOARTEA Lui pe cruce nu sa gindit nimeni so sarbatoreasca. Dar de fapt nici nu se poate sti cu exacticitate la ce data sa nascut Isus si nici cind a murit sau a inviat. .Dupa calendarul adevarat noi sintem in anul 2013 si nici anul nu mai e impartit ca pe timpul lui Isus, lunile erau cu totul altfel. Ziua de 25 decembrie o avem dela romani. Isus nici nu avea cum sa se nasca pe 25 decembrie din moment ce atitea versete din vechiul testament arata ca Isus e viata, adevarul, calea. Primavara iese totul la viata. Iarna pe 25 decembrie nu ce sa cauta pastorii pe cimp cu oile. Biblia spune ca ingerii sau dus la pastori sa le dea vestea nasterii unui Mintuitor.. dar nici macar azi dupa ani de zile de incalzire globala nu sa anuns sa fie asa de cald in Israel ca sa poti vedea pastori pe cimp pe 25 decembrie..

 32. eugen says:

  Chiar acum traim in doua TIMPURI SEMNIFICATIVE marcate in biblie in Apocalips 13:12 cind America lucreaza sa aiba TOATA PUTEREA asupra lumii, iar in pasul urmator America va pune toata aceasta putere la picioarele Papei dela Vatican (prin faptul ca il va recunoaste pe el parintele religiei la care tocmai acum se lucreze ca so reuneasca cum a fost cindva unita cu mii de ani in urma in Europa sub papucul Vaticanului).
  Cel mai tragic este faptul ca America va oferi toata puterea ce o va avea UNEI PAPALITATI CARE VA FI DIN NOU DE FORMA CE A AVUTO DINAINTE DE RANA DE MOARTE care a primito papalitatea prin Bertier generalul lui Napoleon Bonaparte.
  Chiar si numai din versetul asta se poate destul de clar intelege ce am spus adineaori:
  :Apocalipsa 13:12 Ea lucra cu toată puterea fiarei dintîi înaintea ei; şi făcea ca pămîntul şi locuitorii lui să se închine fiarei dintîi, a cărei rană de moarte fusese vindecată.

  Dar ca popor al lui Dumnezeu noi stim ca traim chiar acum in timpul cind Dumnezeu opreste si nu lasa sa inceapa evenimentele cele mai groaznice PINA ce Dumnezeu va termina SIGILAREA celor care sint AI LUI..aceasta este aratat in versetul din Apocalips 7:3:.zicînd: ,,Nu vătămaţi pămîntul, nici marea, nici copacii, pînă nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!`

  `
  :

 33. eugen says:

  Alexandru_ortodox
  Tu ai spus: Imi pare rau ca voi ati ramas doar la vechiul testament, deoarece noul este care implineste.

  Dar nu nimeni nu poate desparti biblia in doua carti. Vechiul nui alceva decit o carte fiind mai mult profetica, profetizeaza despre Dumnezeul care in vechiul testament a aratat prin tot felul de simboluri ca EL va deveni cindva OM.
  Iar noul testament e cartea care arata inplinirea profetiilor despre EL in vechiul testament.
  Isus a zis: voi cercetati scripturile pentru ca voi cautati viata vesnica DAR ele vorbesc despre Mine.
  La vremea cind Isus a rostit aceste cuvinte exista NUMAI vechiul testament si sa referit la faptul ca vechiul testament e o carte care despre EL vorbeste.

  In vechiul testament vedem in toate versetele DUPA caderea in pacat doar Dumnezeul care va deveni Fiu. Noul testament explica clar ca EL adica Isus era Cel care ia condus prin pustie si prin marea rosie si tot El era cel care a dat Legea lui Moise pe muntele Sinai. DUPA caderea lui Adam in pacat ISUS ca Dumnezeu fara inceput de timp, a preluat TOATA problema planetei cazute in pacat DEOARECE EL ISUS ERA CUVINTUL LUI DUMNEZEU (ca functie) dupa cum spune si Ioan capitolul 1. Iar pentru omul cazut in pacat Dumnezeu avea tot timpul CUVINTe de adresat prin ISUS care era CUVINTUL. Asa ca Isus era MEDIATORUL dintre omul pacatos si Dumnezeu Tatal. Iar acum a preluat iar functia de SINGURUL MEDIATOR dintre Dumnezeu si om.1 Timotei 2:5 Căci este un singur Dumnezeu, şi este un singur mijlocitor între Dumnezeu şi oameni: Omul Isus Hristos. Si daca Dumnezeu a spus ca ISUS ESTE SINGURUL CARE E PUS CA SA MEDIEZE atunci nu mai vad loc pentru Maria sau alti sfinti ca mediatori care sa ne medieze rugaciunile intre noi si Dumnezeu.
  Acest Dumnezeu din vechiul testament a zis lui Moise sai faca un cort (la inceput mobil) pentru ca EL sa fie MAI APROAPE DE POPORUL LUI si tot timpul in mijlocul poporului Sau. Si Dumnezeu isi manifesta prezenta prin stilpul de nor ziua si stilpul de foc noaptea. Nu putea sa isi arate fata ca ar fi murit cu totii. Apoi acelasi Dumnezeu il vedem ca vrea sa vina si mai aproape de noi si sa fie nu numai Fiul lui Dumnezeu dar si Fiul OMului.
  Om ca noi,ca sa ne cunoasca mai bine si sa ne arate CUM sa fim FII LUI Dumnezeu si cum sa pazim poruncile Lui. Iar inainte de a se inaltat la ceruri ne-a spus ca va fi si mai aproape de noi ca prin Duhul Sfint EL va fi IN NOI.. si cum ar putea fi mai aproape decit in noi..

 34. Violeta Grigore says:

  Lucrurile astea trebuie sa se intample. ma bucur ca suntem multi care cunoastem asta. Ma gandesc ca toate articolele astea, sunt binevenite; in felul asta ne mai trezim la realitate, si poate asa facem ceva schimbari pentru aceste vremuri din urma.

  E bine argumentata legea duminicala…aparent nu are nimic rau, ci numai avantaje. Nu pare sa aibe ca scop asuprirea celor care nu sunt de acord cu aceasta lege, dar stim ca asa o sa se intample.

  Oricum, lasand tot la o parte, ar trebui sa fie o bucurie, chiar daca e insotita de teama:)

 35. Paolo di Tarso says:

  Daca intr-adevar vedem ca este aproape venirea Domnului ar trebui sa intelegem ca toate aceste evenimente care sunt profetizate cu mult timp inainte de a se implini, s-au implinit asa ca si acesta se va implini. Ce fel de oameni suntem noi? Ce pregatire facem noi? Doar pe buze sau ca trebuie sa facem o schimbare in viata noastra? Daca in realitate ne intereseaza mantuirea sa lasam tot ce ne poate lega de pacat.

  Psalmul 14
  1. Nebunul zice în inima lui: ,,Nu este Dumnezeu!“ S’au stricat oamenii, fac fapte urîte; nu este niciunul care să facă binele.
  2. Domnul Se uită dela înălţimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere, şi care să caute pe Dumnezeu.
  3. Dar toţi s’au rătăcit, toţi s’au dovedit nişte netrebnici; nu este nici unul care să facă binele, niciunul măcar.
  4. Şi-au pierdut mintea toţi cei ce săvîrşesc fărădelegea, de mănîncă pe poporul Meu, cum mănîncă pînea, şi nu cheamă pe Domnul?
  5. Ei vor tremura de spaimă, cînd Se va arăta Dumnezeu în mijlocul neamului neprihănit.
  6. Rîdeţi voi de nădejdea celui nenorocit… dar scăparea lui este Domnul.
  7. O! de ar porni din Sion izbăvirea lui Israel!…

 36. Alexandru_ortodox says:

  In veshiul testament sunt multe lucruri pe care Hristos, sa nu spun le-a stricat, deoarece El nu strica, ci le-a innoit in noul testament. Aduceti-va aminte din evanghelia lui Matei: “Ati auzit ca s-a zis celo din vechime… dar Eu va spun…” Multi cred ca alt Dumnezeu este in vechiul decat Cel din noul, insa totusi este acelasi Dumnezeu; dar Dumnezeu in vechiul testament, punea legi, in asa fel pt mintea acelor oameni de atunci. Fariseii si carturarii cand l-au auzit pe Hristos ca spune “Iertate sa-ti fie pacatele”, ei spuneau ca “doar Dumnezeu poate iertata pacatele”. Insa, ei, avand la indemana doar vechiul testament, nu cunostuau Sfanta Treime.
  Sunt chiar si in noul testament anumite porunci, pe care Hristos le innoieste mai tarziu: Iubeste pe aproapele tau ca pe tine insuti. Apoi zice: iubiti-va unii pe altii, precum Eu v-am iubit pe voi; deoarece Hristos ne-a iubit pe noi mai mult decat pe El Insusi.
  EUGEN, un singur mijlocitor vezi? Chiar si in vechiul testament: Sfantul Ilie! Prin car de foc s-a urcat la cer! La fel si Preacurata Fecioara Maria, Maica Dumnezeului nostru, si ea s-a inaltat la cer! Este mai mult decat o monstrozitate ca voi credeti ca Maica Domnului este moarta! Ma cuprind fiorii doar cand ma gandesc la asa ceva! Sunt milioane de oameni care marturisesc minunile pe care le face Maica Domnului cu ei, iar voi ziceti ca e moarta? Daca pe Ilie care era un prooroc, Dumnezeu l-a luat in cer, dar pe Maica Sa? Chiar si in multe icoane Maica Domnului plange, vazand ca oamenii nu vor sa se intoarce la Dumnezeu. Sunt minuni reale care marturisesc multe si nu doar despre Maica Domnului, ci si despre multi sfinti.

 37. Alexandru_ortodox says:

  Lumea nu a fost facuta in 6 zile x 24 ore fiecare; e vorba de perioade de timp, denumite zile. Dupa ce s-au denumit zilele, una din ele trebuia sa fie prima si alta ultima. S-a considerat a fi ok ca prima zi sa fie duminica, iar ultima sambata. Respectarea sambetei era normativa, caci in evanghelii se relateaza agresiunea iudeilor fata de Hristos chiar si cand vindeca in zi de sambata. Putem accepta ca sambata este zi de odihna, doar ca noi tinem duminica, prima zi a saptamanii, ca fiind ziua celei mai mari sarbatori: invierea lui Hristos. De aceea noi nu suntem habotnici atunci cand vine vorba de cinstirea zilei de duminica: nu consideram ca nu ai voie sa incalzesti mancare, nu consideram ca trebuie sa lasi animalele nemancate si neadapate, etc. Noi tinem ziua de duminica asemeni zilei Sfintelor Pasti. Deci, noi nu coonsideram duminica ziua in care S-a odihnit Dumnezeu dupa facerea lumii, caci El nu a obosit, nu a “tras la sapa” ca sa ne zideasca; noi consideram duminica ziua in care putem sa ne lepadam de “toata grija cea lumeasca”, si “pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos sa o dam”.
  In Hristos toate zilele sunt la fel, tot asa cum in Hristos nu mai este nici iudeu, nici elin, nici barbat, nici femeie. Vestea cea buna adusa de Mantuitorul este ca “Imparatia lui Dumnezeu s-a apropiat” – prin Hristos, Dumnezeu devine accesibil pretutindeni, intotdeauna si oricui (contrar Legii Vechi, unde erau privilegiati exclusiv iudeii, care se inchinau numai in Templul din Ierusalim si numai sambata sau in zile ca si sambata, adica de sarbatori).
  Cum scrie intr-un calendar nereligios?: mai 2009″
  11 – luni
  12 – marti
  13 miercuri
  14 joi
  15 vineri
  16 sambata
  17 duminica
  A catea zi e sambata? A 6-a. Dar duminica? A 7-a… Se tine ziua a saptea ca zi de odihna? In biserica ortodoxa se tine, in schimb la voi se tine ziua a sasea.

 38. Alex Badea says:

  alexndru_ordodox, te contrazici singur:

  ”Putem accepta ca sambata este zi de odihna, doar ca noi tinem duminica, prima zi a saptamanii, ca fiind ziua celei mai mari sarbatori: invierea lui Hristos.” Aici ai recunoscut ca duminica este ziua întai a săptămânii iar la sfarsit spui:”A catea zi e sambata? A 6-a. Dar duminica? A 7-a…” …

  pai hai să hotărâm duminica este prima sau a 7a zi a săptămânii ?

 39. Alexandru_ortodox says:

  in vechiul tst duminica este ziua intai, iar in noul tst duminica este ziua a saptea. Daca spui tu ca Imparatul Constantin a schimbat ziua sambetei cu cea a duminiicii. nu e chiar asa… cum a schimbato? De fapt nu a schimbato. Crestinii, impreuna cu sf apostoli, inca de atunci, tineau duminica ca fiind ziua a saptea, ziua de odihna si Invierea Domnului. Imparatul Constantin a facut ca duminica sa fie ca zi de odihna, legala, oficial. Crestinii tineau duminica dar nu era si zi oficiala, ceea ce a facut Imparatul si spun sfantul Constantin atunci.
  Am spus ca duminica este a saptea zi, chiar si intr-un calendar obisnuit, nu doar in cel religios… Ziua de luni este trecuta ca prima zi, intr-un calendar… Pt ca zilele, de atunci s-au schimbat…

 40. Alex Badea says:

  mai Alexandru, nu te supara pe mine dar ca sa spui ca: ”in vechiul tst duminica este ziua intai, iar in noul tst duminica este ziua a saptea.” este o aberație fără nici un temei teologic, scripurisitic, etc…

  Uite iti dau sa citești ceva pentru că nu am timp să reiau toate ideile de acolo. http://caleasprecasa.uv.ro/tranzitia.htm Te rog mult să citești și să vezi cum și de ce s-a trecut de la sabat la duminica.

  Este totul documentat cu istorie și sfinții părinți. Aștept să-mi spui dacă ai înțeles care este ÎN OCHII LUI DUMNEZEU adevărata zi de odihnă.

 41. Alexandru_ortodox says:

  Alex, se pare ca tu tii foarte mult la religia ta, insa si eu la a mea. Si nu cred ca se poate, ca vreunul din noi sa-si schimbe religia, doar daca Dumnezeu va face o minune.
  Dar stii care este punctul dintre aceste doua religii, care le despart? Sfanta Traditie. In Sfanta Traditie scrie si sunt multe exemple si invataturi pt adevarata zi de odihna. Insa voi nu credeti in asta si eu nu am cum sa va dau exemple din ea daca nu credeti.
  Sfanta Traditie care este calea orala de invataturi ale Mantuitorului Iisus Hristos si ale multor sfinti. Daca tu zici ca sf Traditie minte, ca prin viu grai este mai greu de transmis Cuvantul, la fel se poate zice si in biblie, in scri s-ar fi putut schimba multe…
  Daca crezi in Sf Traditie, iti voi spune despre cei ma mari sfinti care au trait in pustiu si care relateaza de ce se tine duminica. Acei sfinti au vb direct cu Dumnezeu. Sunt sfinti care au trait multi ani in pustiu, fara a manca ceva. Ei se roaga tot timpul. De aceea sunt sfinti. Iar ei, cunosc invataturile cele adevarate ale Dumnezeului cel adevarat.

 42. Alex Badea says:

  Alexandru, eu tin în primul rand la adevar. Ceea ce tu faci în mod gresit este că ridici sfanta traditie deasupra bibliei. Biblia spune clar ca ziua a șaptea este Sabatul închinat Domnului care este ziua sâmbetei. În biblia ortodoxă este chiar folosit cuvântul sâmbata.

  Scripura nu se schimba, alexandru. Scriptura trebuie pusă deasupra sfitei tradiții. Ai observat că în articolul pe care ți l-am dat să-l citești sunt folosite surse extrabiblice. Ai văzut a spun sfinții părinți.

  De ce nu vrei să recunoști că sâmbăta este ziua de odihnă dată de Dumnezeu iar duminica este cea pusă de oameni ?

  Și ca să te convingi direct: În ce zi a înviat Hristos? Duminica, da .. că paștele este mereu duminica. Bun. Ia citeste în Matei 28:1 (deci Isus a înviat în prima zi a săptămânii, da? spune asta și tradiția .. ceea ce înseamna că prima zi este duminica. deci a șaptea este sâmbata.)

 43. Alexandru_ortodox says:

  Alex, scriptura nu este deasupra sf traditii si nici sf tradietie nu este deasupra sf scripturi. Ele sunt egale si merg la fel. Sunt sfinti care au tinut duminica, sfinti!…
  De ce crezi atat de mult in biblie? Si in biblie putea sa se schimbe, la fel cum putea si in sfanta traditie. Dar in nici una nu s-a schimbat nimic.
  Vechiul testament nu este pt noi in total. Ti-am scris mai sus, ceea ce s-a schimbat. Noul testament innoieste vechiul, iar sfanta traditie relateaza momentele de dupa sf apostoli. Asta este! Da mai demult s-a tinut sambata, dar cu timpul, Hristos a innoito cu Invierea Sa, precum a innoit si celelalte porunci. Poruncile nu sunt 10, sunt mult mai multe… Asta spune si sf traditie.

 44. foarte_simplu says:

  hai sa va spun si eu ce stiu: pt alex si alexandru: biserica romana catolica si-a insusit dreptul de a schimba ziua de odihna-sabatul, in duminica, cu propria ei autoritate; ea recunoaste acest lucru si mentioneaza in catechismul catolic aceasta schimbare si spune clar ca ea a schimbat ziua a7 -a acre este sambata in duminica-ziua intai a saptamanii. ea singura afirma acest lucru si il recunoaste; de asemenea ea singura asuma Papei de la Roma egalitatea cu Isus si isi rezerva acest drept; dar Biblia spune lamurit ca “Vai de cel ce schimba vreo iota din Cuvantul ei! asa ca cine sarbatoreste duminica, nu face altceva decat sa accepte prerogativele bisericii catolice, care de altfel sunt o blasfemie. Studiati Biblia caci ea singura este sigura si de inspiratie divina;doar ea reprezinta Cuvantul lui Dumnezeu

 45. Alexandru_ortodox says:

  Nici Papa si nici nimeni nu a schimbat ziua de odihna!!!!!!!! Iisus Hristos a schimbato!!!!!!!! Lasa-ma cu biserica romano-catolica, ea este ca si voi, o erezie.
  Singura Biserica adevarata este Ortodoxia, iar ea nu minte deoarece la capul ei sta Hristos, cei asa de greu de priceput???

 46. foarte_simplu says:

  gresesti Alex, inseamna ca nu prea esti informat, doar te ti tare de craca care crezi ca e rezistenta, dar este de mult taiata

 47. Alex Badea says:

  Alexandru_ortodox… eu cred ca Napoleon nu a murit si poti sa imi arati tu si mormantul lui eu cred ca n-am murit. Pe mine nu ma intereseaza ce spune istoria: Napoleon traiesti. asa spune sfanta traditie. :)) exact asta incerci sa ne spui tu nouă.

 48. foarte_simplu says:

  Alex, ca sa afirmi ca ceva este gresit sau corect, trebuie sa cunosti bine acel lucru,altfel…. Trebuie sa cunosti bine Biblia ca sa stii ce afirma si ce nu, degeaba tot zici ca Isus a schimbat una si alta cand in Biblie nu gasesti nici o afirmatie de acest gen si nici vreo aluzie la asa ceva. Biblia e asa de simpla si clara ca sa o poata intelege si un copil, doar cei rautaciosi, necredinciosi si mandri de intelepciunea lor, nu o inteleg si se ratacesc chiar daca o citesc, pt ca ei vor sa inteleaga doar ceea ce le place. daca vrei sa ajungi la concluziile pe care le doresti, pe care le astepti, atunci niciodata nu vei ajunge sa cunosti adevarul. trebuie sa studiezi Biblia cu dorinta sincera de a cunoaste adevarul, nu altceva. Adevarul nu a fost niciodata popular, adevarul zgarie la urechi, adevarul doare. Dar e ADEVAR. si Dumnezeu ne vrea de partea adevarului, nu a popularitaii, a majoritatii, ci de partea Lui.

 49. Alex Badea says:

  @foarte_simplu… te rog să specifici la care dintre alex te referi

 50. el says:

  Da,e interesant ceace ziceti voi Alex si Alexandru dar nu antaleg un lucru unde scrie an biblie ca trebuie tinuta sfintita duminica?
  eu am citit de mai multe ori biblia dar anca nu am gasit acest lucru,dar ca sambata este ziua sfintita de Domnul si ea este si ziua a saptea asta am citi de mai multe ori si nu numai an vechiul testament ci si an noul testament,asa ca nu avem ce face degeaba avem atatea pareri numai un sigur Dumnezeu este si o singura zi sfanta si asta este sabatul.Cine a schimbat sambata cu duminica asi va primi rasplata,si anca ceva nu este biserica nici ortodoxa nici catoloca adevarata,adevarata biserica este care tine legile Domnului si cele 10 porunci an antregime,si nu numai cei place lui tine si ce nu nu….mai aveti si voi si eu de studiat……

 51. gill8513 says:

  Alexandru_ortodox ,tu tot vorbesti de sfinti…dar ce inseamna sfant?sfant,din cate stiu eu,inseamna fara pacat.dintre toti “sfintii” aia care au tinut duminica,poti sa imi zici si mie care era fara pacat?chiar crezi ca erau sfinti?

 52. PCH says:

  mda…sunt lasat fara replica de dl. alexandru_ortodox. desi mi-a facut placere dezbaterea pe care am facut-o cu el despre miracolul cu lumina sfinta de paste, replicile lui sunt uneori mai apropiate de idiotenie si retard decit de logica si ratiune (si nu ma refer neaparat la ratiunea atee ci la ratiunea credintei)
  deci, cine vrea sa intre in dialog cu respectivul trebuie sa aiba nervi buni si toleranta pentru prostii. succes.

  ps: asta bate tot: “Singura Biserica adevarata este Ortodoxia, iar ea nu minte deoarece la capul ei sta Hristos, cei asa de greu de priceput???”

 53. larisa says:

  ok,daca se zice ca ortodoxia e adevarata atunci cum ramine cu Ce a fost lasat de Dumnezeu chiar de la inceput?,cind Adam Si Eva se inchinau lui Dumnezeu Simbata? Chiar insusi D-zeu a zis ca ziua 7 sa fie ziua in care omul sa se odihneasca de toate lucrarile din timpul saptaminii.
  Eu nu am gasit nici un loc in Biblie care sa demonstreze cum ca duminica ar fi ziua de odihna.

 54. Alexandru_ortodox says:

  Hristos nu a explicat nici o minune pe care a facut-o! Cand l-a vindecat pe acel orb, L-a intrebat: “Crezi?” iar acesta ii raspundea afirmativ. iar dupa vindecare nu mai cerea explicatia cum l-a vindecat, si nici inainte nu l-a intrebat cum ma vei vindeca.
  gill8513 – cine ti-a spus ca sfintii sunt fara de pacat? Sfintii sunt acele persoane care si-au intors viata la Hristos si au lasat pacatele. De exemplu: Sfanta Maria egipteaca; era prostituata si a devenit sfanta stand in pustiu 17 ani de zile si a mancat doar cateva paini in toat acest timp. Iar cand se ruga, se inalta de distanta de la pamant. Atunci nu e sfanta? Dar voi nu aveti nici sfinti, nici canoane, nici taine, nici sarbatori, nici Cruce, nimic. Cantati la tobe si la chitari si care vrea predica, stati pe fotolii ca la teatru si ascultati ce zice ala care predica… da, asta e religia adevarata :) Hai sa fim seriosi… Apostolul Pavel spune ca doar cine se osteneste pana la sange, acela va fi mantuit… nu sa canti la tobe ca in discoteca… In cazul sfintei Lumini, eu ti-am zis adevarul PCH, nu mai iti explic “Nu aruncati margaritarele voastre inaintea porcilor”.

 55. Alex Badea says:

  @Alexandru_ordodox, iti spun eu ca in biserica mea nu se bate la nici o toba,nu se canta la chitara, nu predica cine vrea, și nici pe fotolii nu stam (stam pe scaune).
  Cat despre Maria egipteanca… tu chiar crezi aberatiile care se spun.. ca a stat flamanda 17 ani.. . Asta este o aberatie in primul rand din punct de vedere biologic. In pustie 17 ani cu doar cateva paini.. Sau că se ridica de la pământ. :)) mă face să râd. Hai, nu vrei sa zici ca Maria Egipteanca a fost mai sfanta ca Iisus.. Iisus a postit 40 de zile, ea 17 ani, Iisus nu se înălța de la pământ când se ruga, egipteanca da… Hai să fim seriosi mai Alexandru.

  Tu chiar crezi lucrurile astea … ?

 56. Alexandru_ortodox says:

  Din pct de vedere biologic, asa este. Dar din pct de vedere Dumnezeiesc se poate face orice. Hristos din pct d vedere al fizicii, cum s-a inaltat la cer? Eu nu zic ca Iisus nu ar fi putut tine post 50 de ani, daca ar fi trait, dar 40 de zile a vrut El sa tina. Alti sfinti au stat si mai mult nemancati, sau mai bine zis au mancat pamant gol. traiau in crepaturile pamantului si erau goi, deoarece nu aveau nici haine. Marturia este corpurile lor care nu putrezesc, ba mai mult fac minuni. Stiu ca voi nu credeti ca nu ati vazut. Dar mergeti la niste sf moaste si atingeti-va si incredintati-va.

 57. PCH says:

  alexandru
  da, tu intotdeauna spui adevarul, tu detii adevarul absolut, deci orice alta parere diferita de a ta este musai falsa.
  nimeni de aici nu cred ca ti-a judecat credinta. este admirabil ca ti-o aperi cu atita inversunare in fata ereziilor protestante, insa, daca vrei dialog cu cineva de alta confesiune nu poti sa vii cu :”Singura Biserica adevarata este Ortodoxia, iar ea nu minte deoarece la capul ei sta Hristos” ! Nu poti! pt ca inseamna ca nu cauti dialog, ci dai verdicte.
  sa nu ne intelegi gresit, insa toti de aici care ne dam cu parerea suntem aici pt ca noi CREDEM! unii cred altfel decit altii, poate unii sunt in eroare si altii nu, insa toti suntem aici pt ca noi CREDEM! ori sa spui tu ca singura credinta ta este aia adevarat pt ca Cristos e capul este ridicol. din pacate pentru tine tu nu ai cultura dialogului. in tot ceea ce ai postat aici tu nu ai dat decit verdicte, niciodata argumente. singurul argument pe care il ai este ca ortodoxia il are cap pe Cristos – ca urmare tot ce zice si face ortodoxia este fara greseala – lucru care este ilogic! aminteste-ti ca pina si Petru s-a contrazis cu Pavel, fara sa ajunga niciodata la un acord. pai daca astia 2 s-au contrazis, bine ca esti tu si ortodoxia ta proprietarii adevarului absolut.
  esti ridicol in incapatinarea cu care refuzi chiar evidenta demonstrata – vezi filmele cu focul sfint care chipurile nu arde, dar de fapt pelerinii se cam fereau de el. ce vrei mai mult decit atit? daca spune in scripturi ca duminica e prima zi – tu nu ca e a saptea!

 58. Alex Badea says:

  Aoleo Alexandru, ce ne spui tu este foarte mistic, este chiar satanic… trupuri care nu mai putrezesc de atata sfintenie …si mananca pamant gol… e cumplit. Te-ai intrebat vre-odata, tu de ce nu poti face acele lucru pe care le-au facut sfinții tai ?

 59. Alexandru_ortodox says:

  PCH, ca sa-ti argumentez ca ortodoxia este dreapta credinta, trebuie sa-ti explic toate tainele si invataturile ei, ceea ce este scri in mii de carti. Singurul argument scurt care se afla si in biblie este: “Pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea, iar portile iadului nu o vor birui”; citeste tu in istoria ortodoxiei, de 2000 de ani, cate s-au abatut asupra ortodoxiei si cati au vrut sa o distruga. N-au putut. de ce? pt ca: “portile iadului nu o vor birui”. Am spus ca la capul ei este Hristos…ortodoxia nu face nimic ceea ce nu a spus Hristos. Hristos a lasat 7 taine; le avem. a lasat cuvantul oral de a transmite credinta; o avem. a lasat icoanele (sf mahrama cu chipul Sau), avem si icoane; a lasat Crucea. o avem. Deci Hristos e ortodox; facem doar ce a spus El. Fiecare dintre ceea ce am scris aici, au argumente, dar ti-am mai scris ca nu pot sa ti le explic pe toate aici.
  Alex, este satanic sau Dumnezeiesc ca trupurile sfintilor nu putrezesc? Dute in acele manastiri unde sunt trupuri de om, din cap in picioare, moarte de zeci de ani, dar neputrezite. Mai mult, din ele izvorasc mir frumos mirositor. Dute sa vezi! Si in tara noastra exista. De ce nu pot face eu lucrurile pe care le-au facut ei?? Daca voi crede cum au crezut ei si voi face ceea ce au facut ei, cu siguranta voi putea si eu face. Nu spune Hristos ca “ve-ti face mai mari minuni decat am facut Eu”? Pai atunci?

 60. PCH says:

  deci…bai adventistilor, astia de habar n-aveti de icoane, cruci si moaste, bagati la cap ce va zice alexandru: “Hristos e ortodox” !!!!!!! GAME OVER!
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  pai daca e sa ne luam dupa citi au vrut sa distruga o religie si n-au reusit, Hristos mai poate fi:
  1. catolic
  2. musulman
  3. budist
  4. mozaic (paradoxal)
  etc
  iar alea 7 taine cu care va laudati: este tainci doar cum ati inteles voi ca trebuie pastrate, ca scripturile sunt f clare si deloc ambigue in privinta icoanelor sau orice fel de idoli. celelalte 6 nu le stiu, dar daca le amintesti tu pun pariu ca sunt la fel de aiuristice.
  ramine un mister cum voi alegeti “taina” ambiguitatii si interpretarilor personale dar respingeti legile clare care nu lasa loc nici unei interpretari.

 61. Alexandru_ortodox says:

  PCH: Cele 7 taine, instituite de Dumnezeu, nu de noi. Le gasim chiar in biblie:
  1. Taina Sfantului Botez: “Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfantului Duh” (Matei XXVIII, 19).
  2. Taina Sfantului Mir: “Iar voi ungere aveţi de la Cel Sfânt şi ştiţi toate… ungerea pe care aţi luat-o de la El rămâne întru voi şi nu aveţi trebuinţă ca să vă înveţe cineva” (1 IoanII,-20, 27).
  3. Taina Sfintei Impartasanii: “Luaţi, mâncaţi, acesta este Trupul Meu. Şi luând paharul şi mulţumind, le-a dat, zicând: Beţi dintru acesta toţi, că acesta este Sângele Meu, al Legii celei Noi, care pentru mulţi se varsă spre iertarea păcatelor”(Matei XXVI, 26?28); “Aceasta să faceţi întru pomenirea Mea” (Luca XXII, 19).
  4. Taina Sfintei Spovedanii: Luaţi Duh Sfânt; cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate si cărora le veţi ţine, vor fi ţinute” (Ioan XX, 21?23); “Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer”
  5. Taina Preotiei: : “Nu fi nepăsător faţă de harul care este întru tine, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor preoţimii” (1 Tim. IV, 14).
  6. Taina Sfintei Cununii: “Pentru aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de femeia sa si vor fi amandoi un trup, asa incat nu mai sunt doi, ci un trup. Deci ce a impreunat Dumnezeu omul sa nu desparta”
  7. Taina Sfantului Maslu: “Este cineva bolnav intre voi? Sa cheme preotii Bisericii si ei sa se roage pentru el, ungandu-l cu untdelemn, in numele Domnului. Si rugaciunea credintei va mantui pe cel bolnav si Domnul il va ridica, si de va fi facut pacate se vor ierta lui (Iacob V 14?15).
  Na PCH, oare ce nu mai intelegi si aici? sunt din biblie!

 62. Alexandru_ortodox says:

  „Luminează-i cu lumina cunoştinţei Tale pe
  cei ce s-au rupt de Credinţa Ortodoxă şi pe cei orbiţi de
  ereziile pierzătoare de suflet şi uneşte-i cu Sfânta Ta
  Sobornicească şi Apostolică Biserică”.

 63. Alexandru_ortodox says:

  Ştefan cel Mare n-a fost baptist ! Mircea cel Bătrân n-a fost evanghelist sau adventist ! Alexandru cel Bun n-a fost martorul lui Iehova; nebunii ăştia care au ieşit acum. Nici o sectă nu exista în ţara noastră pe atunci. Aceştia vin din străinătate, plătiţi de masoni, să ne strice dreapta credinţă şi originea noastră şi rădăcina noastră de popor ort Evanghelia spune : în vremea de apoi vor ieşi hristoşi mincinoşi şi pe mulţi vor înşela. Păziţi-vă de sectari, care dau broşuri prin trenuri, prin gări şi prin cutiile de poştă şi unde văd oameni, dau gratuit otrava lor.
  Deci, băgaţi de seamă, că sectarii nu au ierarhie canonică; n-au pe Duhul Sfânt în ei; n-au cele şapte Sfinte Taie, nu cinstesc pe maica Domnului şi Sfanta Cruce şi nu au mântuire. Auzi ce spune Apostolul Pavel ? “Luaţi aminte de voi şi de turma voastră, întru care v-a pus pe voi Duhul Sfânt păstori”, zice la preoti si la arhierei.
  O singură credinţă este adevărată; un singur Botez este adevărat: „Este un singur Domn, o singură Credinţă, un singur Botez.” (Efeseni 4, 5)

 64. PCH says:

  COANE ALEXANDRU
  ai dreptate, ma dau batut. ai cistigat. ortodoxia rulz!
  ai zis de ierarhie canonica – asta e lucru mare la ortodocsi. de exemplu: cit de sus in ierarhie este Înalt Prea Sfinţitul Teodosie arhiepiscopul de tomis? o fi fost el binecuvintat cu duh sfint de a ajuns asa sus in ierarhie? o fi facut bine sa vinda preotia pe bani?
  dupa mintea ta – nu e nici o greseala, ca ortodoxia n-are cum sa greseasca, ca e Insusi Cristos seful.
  dar teoctist o fi fost si el sfint? sau tradarea de credinta, de tara si de credinciosi n-o fi chiar asa de grava?
  astea sunt 2 asa scurt, din memorie. dar daca zici tu ca ortodoxia este infailibila, asa o fi. probabil toate stirile astea despre popi ticalosi si sclavi dupa bani sunt inventate de straini ca sa murdareasca imaginea bisericii stramosesti care a tinut natia romana de 2000 de ani.

 65. Alexandru_ortodox says:

  Preotii fiind oameni, mai gresesc… Dar cele din Ortodoxie nu gresesc niciodata!. Adica invatatura Ortodoxiei nu greseste, deoarece este invatatura lui Hristos. Acesta este ultimul avertisment si ultimul mesaj al meu pe acest site:
  Ce spune Sfântul Efrem Sirul ? ” Cu omul eretic să nu vorbeşti, în casă să nu-l primeşti, la masă să nu stai cu dânsul, bună ziua să nu-i dai “. Aceştia sunt înaintemergătorii lui Antihrist. Mântuitorul a spus la Efeseni, prin Apostolul Pavel: Biserica este Trupul lui Hristos, iar cap al Bisericii este Hristos. Fiecare sectar care s-a despărţit de Biserică, s-a despărţit de Hristos. Este om al satanei. Păziţi-vă de nebunii aceştia ! Au case de rugăciuni, dar acolo-i casa satanei. Unde nu sunt preoţi şi arhierei, nu este Hristos. Că Mântuitorul a spus aşa la Apostoli : “Luaţi Duh Sfant ! Cărora le veţi ierta păcatele, iertate vor fi. Iar cărora le veţi ţine, ţinute vor fi”. Nu la sectari le-a spus acestea, ci la Apostoli, la episcopi şi la preoţi. Căci Apostolii, prin punerea mâinilor şi prin succesiunea apostolică, au dat darul Duhului Sfânt la toti preoţii din lume, prin hirotonii.
  “Nu oricine spune: Doamne! Doamne! va intra in Imparatia lui Dumnezeu!”, nu orice secta va intra in rai. V-am spus si va repet pt ultima oara: Ortodoxia este Singura si Adevarata Biserica! De 2000 de ani Hristos a lasato! Invataturile Ortodoxiei nu se rezuma doar la biblie(calea scrisa) ci si la calea orala(sf traditie). Daca voi spuneti ca sf traditie este schimbata, asa si biblia putea fi. Istoria dovedeste ca de 2000 de ani Ortodoxia, nu s-a schimbat cu nimic si nici o invatatura nu a schimbato. A ramas aceiasi. Cine a schimbat? Celelalte secte. Cine a pastrat? Ortodoxia! Voi nu o intelegeti. Auziti ca cinstim o icoana si gata sariti ca este idolatrie. Pai studiati fratilor ce este o icoana si ce simbolizeaza. Studiati Ortodoxia si vedeti ce inseamna cu adevarat. Dar cel mai important lucru este ca Ortodoxia nu doar se invata din carti, ci ca fiind dreapta credinta, se primeste! Asadar cautati invataturile Sfintei Ortodoxii si in acelasi timp rugati-va ca sa o intelegeti.
  Hristos cel ce a deschis ochii orbului, sa deschida si ochii vostrii cei orbiti de erezie si sa va reveleze calea dreapta catre Imparatia lui Dumnezeu. Pentru rugaciunile Preacuratei Maicii Tale si ale tuturor sfintilor, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne si ne mantuieste pe noi. Amin.

 66. vasy says:

  alexandru_ortodox,spune-mi si mie versetul din BIBLIE unde scrie ca DOMNUL a schimbat ziua de odihna dinSAMBATA in duminica?pt.ca eu nu am gasit versetul,sii anca ceva,in ce zii sa odihnit DOMNUL an mormant?

 67. vasy says:

  alexandru_ortodox ,trbuie sa te rogi tu prsonal ca HRISTOS care a deschis ochii orbului sa-ti deschida si tie ochii mintii ca SA intelegi mai bine BIBLIA nu alte rataciri bisericesti, ce este mai important BIBLIA sau invataturile unor muritori care au scris EREZIIin ortodoxie?

 68. ADRI says:

  Buna Alexandru,nu stiu in ce crezi, dar conform cu biblia, tind sa cred, ca esti pe departe de ceeace doreste Hristos de la biserica sa sa faca si sa creada.Din cate am citit in Sfanta Scriptura, Isus cat timp a fost pe pamant a incercat sa se apropie de oameni sa-i ajute , sa-i vinece de bolile lor,si nicidecum sa-i critice, ca nu sunt pe calea cea buna , ca sunt sectari , ca sunt rataciti, ci sa rugat pentru ei si i-a iubit asa cum erau ei.In Biblie nu spune ca a lasat pe maica maria ca mislocitor intre oameni si Dumnezeu Tatal.Cuvantul Scris cum spui tu zice cu totul si cu totul altceva: Ca singurul mijlocitor intre oameni si Dumnezeu este Isus Hristos.

 69. vasyy says:

  Pretene tu sti ma car de cind exista biserica ortodoxa de unde ai scos tu 2000 de ani mai studiaza si tu. si daca vrei sa vezi filme porno mergi la manastirea sigisoara oras calimanesti cei mai mari poponari sunt popi vostri si mai citeste bine biblia si mai interpreta tu versrtele cum vrei tu.

 70. vasyy says:

  mai preacuviosule daca esti asa ortodox tu habar nu ai de cind existati ca biserica mai studiaza si dupeaia sa-te bati cu pumni in piept .si apostoli tineau simbata nu duminica cind mai citesti in biblie citeste bine si nu interpreta tu cum vrei versetele ca nu merge iti faci rau tie nu la altcineva si aberatiile pe care le susti nu au temelie . si sa nu mai vb de poponari si lezbiene ca la voi in manastiri se fac urgiile de pe pamant de exemplu manastirea stanisoara din orasul alimanesti.Isus nu se ruga la morti si nici la icoane si daca tot o venerati pe maria de ce nu tineti si ziua care o tinea ea.si asa cum am citit mai sus tu habar nuai cea ce spui……………………………….

 71. Tibor says:

  Draga Vasy y!
  Frinea-za te putin!
  Ce a ce afirmi, este adevarat dar trebuie cu blindetea lui Isus spus.
  Ma intelegi?

 72. lrey says:

  Fratilor nu va mai certati si incercati sa rezolvati totul cu rugaciune.Singurul care este fara de pacat este Domnul ISUS in rest toti sintem pacatosi chiar si apostolii. Dar, dupa ce L-au cunoscut pe Domnul si l-au primit in viata lor din toata inima si cu toata dragostea, viata lor s-a schimbat nu au mai pacatuit.Cind iti predai inima Domnului, il vei iubi si pe ortodox si pe baptist si pe catolic ,penticostal, adventist budist si tot ce exista pe fata pamintului il vei iubi ca pe tine insuti. Incercati si cititi BIBLIA si studiatio cu rugaciune si, daca vii la Domnul cu inima sincera EL iti va arata calea care s-o urmezi. (Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati…).Domnul ne cheama pe toti. Larga este calea care duce la pierzare si multi sint cei ce o afla dar strimta este calea care duce la mintuire si putini sint cei ce o gasesc.Incercati si aflati despre dragostea si iubirea Lui Dumnezeu care se gaseste pe paginile Sfintei Scripturi de la geneza la apocalipsa sint numai cuvinte minunate care poate sa schimbe in bine viata orcarui om care vrea sa fie mintuit.Domnul sa va calauzeasca pasii pe cararea vietii El sa fie scutul vostru de aparare si lumina calauzitoare spre noul JERUSALEM si VESNICII,.

 73. Ruben says:

  Nu va mai certati degeaba…pentru ca cine nu vrea sa inteleaga, nu intelege! Si pt Alexandru_ortodox…citeste in biblie Exod 31:12-17 si daca se poate si ai timp citeste de doua ori versetul 16 ultima parte.. O sa intelegi! Daca vrei bine_nteles cum am mai spus…

 74. angy says:

  Sunt comentarii interesante… Fiecare intelege cat vrea sa inteleaga! cert este k in biblie eu nu am gasit nimic despre duminica,doar scrie k “dupa ce a trecut Sabatul,cand se lunina in spre prima zi a sapt (duminica) Maria Magdalena si celelante Marii au mers la mormant” deci foarte limpede pt ce-i care aleg sa faca voia Sa. In biblie spune k biserica adevarata este aceea care tine poruncile Lui Dumnezeu si credinta in Isus Hristos! Pt toti ce-i care doriti sa-l cautati pe Dumnezeu,cauta-ti voi singuri biserica potrivita! dar mai intai de toate rugati-va si lasati-va condusi de El,nu fiti orgoliosi,pt k veti suferi. multa lumina va doresc!

 75. fafanu says:

  Alexandru_ortodox citeste Luca-23:50 pana la 24:1 si osa vezi ce scrie Biblia Ortodoxa

 76. cineva says:

  CONSTANTIN SI ELENA SIAU SARBATORIT ZIA DE NASTERE,SI ACEEA ZII A PICAT CHIAR DUMINICA SI AU ZIS CA DE ACUM INAINTE SA NU SE MAI TINA ZII DE ODIHNA SAMBATA CI SA FIE DUMINICA.IN BIBLIE SUNT 7 LOCURI UNDE PUNE DESTUL DE CLAR CA ZIUA DE ODIHNA ESTE SAMBATA,SI ORTODOXII FAC NUMAI INVERSUL LA BIBLIE:
  IN LOC SA TINA SAMBATA EI TIN ZIUA DE DUMINICA
  SAU ZE BOTEAZA DE MICI E NORMAL?UNDE PUNE ASTA?OMUL TREBUIE SA SE BOTEZE ATUNCI CAND E CONSTIENT CEEA CE FACE SI SA STIE SASI ALEAGA CREDINTA CARE VREA SA MERGA NU SE BOTEAZA CAND E MIC NICI MACAR NU STIE CE ESTE
  SAU VA INCHINATI LA ICOANE CARE NICI NU VA VAD NICI NU VA AUD RUSINEEEEEEE
  SAU MANCATI CARNE DE PORC IN CELE 10 PORUNCI SPUNE DESTUL DE CLAR SA NU MANANCI CARNE DE PORC SI MULTE ALTELE……………………..NU VA E DESTUL CA POPII LAU RASTIGNIT PE ISUS,SI IN ZIUA DE AZI EI SARBATORESC RASTIGNIREA IN LOC SASI CEARA IERTARE ………………

 77. ramona.l says:

  @ alexandru_ortodox: “invatatura Ortodoxiei nu greseste, deoarece este invatatura lui Hristos” – Hristos nu ne-a lasat mostenire ORTODOXISMUL, nu ne-a spus sa fim ortodocsi, nici catolici, nici protestanti, nici adventisti. El a lasat credinta crestina. toti suntem crestini in numele Lui.
  “Ce spune Sfântul Efrem Sirul ? ” Cu omul eretic să nu vorbeşti, în casă să nu-l primeşti, la masă să nu stai cu dânsul, bună ziua să nu-i dai “ – daca Sfantul Efrem Sirul, era intr-adevar sfant asa cum se supranumeste, nu ar fi dat o astfel de invatatura. Insusi Hristos, si Unicul Dumnezeu e Sfant in aceasta lume si El nu ne invata sa nu dam buna ziua aproapelui nostru, care ne-ar face rau, sau care are o alta credinta decat cea stramoseasca: iubiti pe aproapele vostru ca pe voi insiva, daca cineva iti da o palma, intoarce-i si celalat obraz, etc. Astel de invataturi ne-a lasat Domnul Hristos. Sa fim toleranti cu cei din jur si sa ne rugam unii pentru altii sa ne deschida Domnul inimile si mintile sa intelegem adevaratul mesaj al Sau si sa nu umblam dupa interpretari omenesti date de “sfintii” poporului. Alexandru, inima ta sa fie plina de pace, mai roaga-te si studiaza mai mult.

 78. NeverSayNever says:

  Unele calendare Ortodoxe incep sa apara pe piata cu ziua 1 Duminica, si a 7-a Sambata … Deci si ei insasi dau pe fata ca pazesc ziua 1 a saptamanii ziua soarelui .. :(

 79. NeverSayNever says:

  Isus era evreu (iudeu) si evreii pazeau si pazesc Sambata (sabatul) … Nu e logic ?

 80. NeverSayNever says:

  Prima si cea mai inalta datorie a oricarei fiinte rationale este sa cerceteze din Scripturi ce este adevarul, si apoi sa mearga in lumina incurajand si pe altii sa-i urmeze exemplul.
  Trebuie sa studiem Biblia zi de zi cu sarguinta cantarind fiecare gand si comparand verset cu verset. Cu ajutorul Divin trebuie sa ne formam pareri personale pentru ca trebuie sa raspundem personal inaintea Lui Dumnezeu.

 81. dragos-N says:

  domnule ortodox sau din alta confesiune religiuasa unafara de neoprotenstanti datimi si mie un singur verset din BIBLIE unde scrie ca dupa inaltarea domnului Hristos sa se tina ziua intii a saptamini . iar traditia nu este insuflata de Duhul sfint ci duar de oameni . si ertarea de pacate nu se cumpara cu bani sau sa tiocistige cineva mai ales dupa muarte

 82. Pavel Madan says:

  sabatul e ziua Domnului,si un decret va fi,.

  • Teofanovioleta says:

   Cele Zece Porunci Divine si Judecata Finala a Lui Dumnezeu

   Iubitii mei prieteni Avandu-L pe Dumnezeul Tatal de partea mea stiu ca am tot Universul . Dumnezeu este Bun si Iubitor ,este adevarat,insa inseamna si Dreptate ; acest fapt insemna ca trebuie sa si Judece . Nimeni nu-i poate cere Lui Dumnezeu sa fie doar Bun si Iubitor pentru a se salva pentru ca sunt alti copii ai Lui Dumnezeu care striga cu disperare Numele Lui ,cerand Adevar ,Dreptate . Omul vinovat se roaga la Dumnezeu sa fie iertat iar victima ,daca nu l-a iertat ,se roaga la Dumnezeu sa-l pedepseasca pe vinovat . In aceasta situatie Dumnezeu nu poate sa ierte si sa fie bun cu vinovatul, pentru ca ar fi nedrept cu victima ,care nu-l iarta . Dumnezeu este Inceput si Sfarsit si ceea ce a spus la Inceput va spune si la Sfarsitul Timpului . Dumnezeu a daruit Legea Sa ,cele “Zece Porunci Divine “”pentru toti oamenii lumi si asa cum a scris-O pe muntele Sinai ,asa o spune si astazi si asa o va rosti din nou la Sfarsitul Timpului . Omenirea este condamnata la moarte, nici un om nu este vesnic ,pentru ca toti oamenii sunt pacatosi ;nu este unul drept si bun . Singura Salvare a omenirii, de a trece de la moarte la Viata Vesnica ,este prin Isus ,care a platit pretul salvarii fiecarui om ,prin moartea Sa ,pentru ca toti cei ce-L urmeaza sa fie Una cu El si sa aiba Viata Vesnica :sa fie nemuritori . Isus este Calea ,Adevarul si Viata Vesnica ;nu este o alta cale . Doar un condamnat la moarte are nevoie de un Salvator care sa-i daruiasca Viata Vesnica si Salvatorul tuturor oamenilor de pe pamant este Isus pentru ca Iubirea si Jertfa Sa ,s-au revarsat asupra tuturor ,nu a exclus nici un om ;si-a dat Viata pentru toate pacatele omenirii ,ca toti sa fie iertati si sa aiba Viata Vesnica . Insa cati oameni accepta sa-L urmeze pe Isus ,pentru a deveni nemuritori ,pentru a avea Viata Vesnica? Ce acceptati iubiti prieteni ,moartea sau nemurirea ? Alegeti nemurirea si urmati-L pe Isus . Scumpii mei prieteni , Astazi nu puteti intelege tot Planul Divin (nu-l puteti cuprinde de-a lungul timpului )trebuie doar sa aveti incredere in Dumnezeu si sa credeti Cuvantul Sau . Dumnezeu nu inseala ,nu minte niciodata . Dumnezeu este Adevar si Iubire ,pentru fiecare om. Dumnezeu nu este un Tiran ,nu obliga pe nimeni sa vina in Imparatia Sa ,Vesnica ;Dumnezeul Tatal spune Adevarul dinainte pentru a lasa libertate fiecaruia de a se pregati pentru Revenirea Lui Isus si pentru Viata Vesnica . Legea Lui Dumnezeu ,cele “”Zece Porunci Divine “” condamna fiecare om la moarte pentru ca fiecare om a gresit fata de Dumnezeu si fata de semenul sau . Orice om este pacatos si Legea Lui Dumnezeu il condamna la moarte, insa Dumnezeu in marea Sa Iubire pentru omenire, a gasit un Plan Divin de Salvare ;prin Jertfa Lui Isus . Dumnezeu a daruit omenirii acest Plan de Salvare Divin nu pentru ca El este iubit mult ,de omenire ;L-a daruit pentru ca El iubeste ,mult omenirea . Dumnezeu este Drept si-I daruieste Lui Isus ,toti alesii Sai ,pentru ca S-a jertfit ,a murit ,in locul lor .Dumnezeu nu poate fi nedrept . Nimeni nu poate schimba o litera din Legea Lui Dumnezeu ….astazi Legea Sfanta a Lui Dumnezeu cele”Zece Porunci Divine ” este ascunsa printre atatea variante . Cine citeste cele “Zece Porunci Divine ” devine constient ca este vinovat ,ca a gresit fata de Dumnezeu si fata de aproapele sau. Scumpii mei prieteni Acceptati cele “Zece Porunci Divine” asa cum Dumnezeu le-a daruit lui Moise si acceptati-L pe Isus ca Salvator . Daca nu ar fi Legea nerespectata nu ar fi nevoie de un Salvator deci acceptati-L si urmati-L pe Isus pentru ca in Imparatia Vesnica vom fi toti mai presus de Lege ,prin IUBIRE prin DRAGOSTE , care este altruista . Cine iubeste mult ,nu poate gresi fata de Dumnezeu ,nu poate gresi fata de aproapele sau si implineste cele “Zece porunci Divine “prin Iubire . Semnul vesnic dintre Dumnezeu si om in Imparatia Vesnica va fi ,ziua de odihna ,ziua a saptea .pentru ca Insusi Dumnezeu Tatal , Isus si Nemuritorii Imparatiei Vesnice se vor odihni ,din nou, in ziua a saptea . Scumpii mei prieteni Va rog,faceti ce spune Dumnezeu si veti avea Viata Vesnica ;veti trece de la moarte la Viata Vesnica 

 83. estera says:

  ma uit la acest documentar si plang pana unde pot ajunje acesti oameny oare cat ne-o mai supora Bunul dumnezeu oare ce-o vrea sa mai schimbe din cuvantul Sau

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>